With Sika there is no Shortcut to Safety

Az új Audi A6 – sikeres együttműködés

Az Audi A6 bevezetésével az ingolstadti gyár a személygépkocsik prémium osztályában a követelményeket új szintre emelte. Az új modell sorozat – melyet a gyáron belül C7-nek neveznek – valamennyi high-tech jellemzőt kínálja, így a vezető felügyelő rendszert, intelligens üzemanyag takarékossági egységet, valamint a LED-es világítási rendszert. Ezen felül a klasszikus Avant és Limousine modellek esetében az Audi első alkalommal kínál négyajtós coupé változatot az A6 alapján – ez az A7 – betöltve ezzel az A6 és az A8 közötti űrt, egyben válaszolva a BMW 6-os és a Mercedes CLS kihívására.

A karosszériagyártásban az Audi különösen nagy figyelmet fordított a könnyű karosszériaszerkezetre, ami által a széndioxid emisszió csökkenthető és növelhető a jármű teljesítménydotációja. A karosszéria acél és alumínium intelligens kombinációjából áll.
A karosszéria tervezésekor és fejlesztésekor a Sika Automotive GmbH. értékes együttműködést fejtett ki a jármű optimalizálása érdekében.

A projekt indításakor és a Sika technológiáinak bevezetése révén segíteni tudtunk az Audinak, hogy megvalósíthassa a tömegcsökkentési célokat. A Sika termékeket jellemzően a következő technológiákban használták fel. A SikaPower®-t a vázszerkezet ragasztásához használják, hogy növeljék az ütközési szilárdságot és csökkentsék az anyagfelhasználást. A SikaBaffle® duzzadóhabot és műanyag alkatrészeket az ezt követő gyártási műveletekben használják, hogy csökkentsék a környezeti és gördülési zajt és minimalizálják a gépkocsiban a belső zajszintet. A SikaReinforcer® duzzadó, nagyszilárdságú anyagot a karosszéria üregeinek kitöltésére és a karosszéria megerősítésére alkalmazzák. Ezekkel a megoldásokkal a szerkezeti elemek rétegvastagsága csökkenthető a könnyebb szerkezet érdekében.

 

 

 

Miután a Sika 2010-ben vezető helyre került a szélvédők ragasztásos rögzítése területén, a Sika Automotive fontos partnere lett az A6 projekt megvalósításának és kiterjesztette piacát a tömítés, ragasztás, csillapítás és szerkezeti megerősítése terén az Audinál is.

 

Megosztom

Kövess a Facebookon is!

Ajánlott oldalak

Sika hajóipari weboldal

Sika hajóipari weboldal

 

 

Az év autóüvegezoje
Az év autóüvegzője
verseny

Sika Termékkereső App

Sika Product Finder