With Sika there is no Shortcut to Safety

Legújabb fejlesztéseink

 

Sika® Cleaner PCA

A járműszélvédőket sok különböző gyártó készíti világszerte. Éveken keresztül több különböző eljárást fejlesztettek ki a nagymennyiségű, gazdaságos szélvédőgyártás érdekében.

Az egyik eljárásnál szilikon tömlőt használnak a két üvegtábla és a PVB fólia közötti levegő kivákuumozásához. A rugalmas szilikon csövet körben ráhelyezik az összeillesztett üvegek peremére, ami sok esetben közvetlenül érintkezik a kerámia réteg ragasztási felületével. Az eljárás utolsó lépésében melegítés és nyomás hatására a szilikon tömlő szilikon olajos szennyeződést hagy maga után az üveg felületén.

Szilikon tömlő

     Szilikonos kerámia szegély

 

 

 

 

 

 

 

A szilikon szennyeződés meggátolja a ragasztót abban, hogy a felülethez megfelelően tapadjon ezáltal abban is, hogy a szélvédőt a helyén tartsa egy ütközés esetén. Az általános üvegtisztítók nem képesek a szilikon olaj eltávolítására. A Sika ezért fejlesztette ki a Sika® Cleaner PCA-t, ami ilyen jellegű szilikon szennyeződések eltávolítására használható speciális tisztító anyag. A Sika® Cleaner PCA használatát minden olyan esetben ajánljuk, amikor szilikon szennyeződés található a szélvédő kerámia szegélyén.

 

Sika® Aktivator PRO

A Sika® Aktivator PRO olyan speciális felületelőkészítő anyag, amelyet azért fejlesztettünk, hogy megfeleljen a szélvédőcsere ipar mai követelményeinek. A Sika® Aktivator PRO az első olyan előkészítő anyag az autóüvegező ipar számára, ami használható az év minden időszakában.

A termék 3 perc kiszellőzési időt biztosít -10°C és 45°C közötti használat esetén. -20°C és -10°C között is mindössze 10 perc a kiszellőzési idő. A Sika® Aktivator PRO egyszerű Sika® Single Wipe (egyszeri törlés) felhordási módja növeli a munka hatékonyságát, ami magas minőségű és megnövelt biztonságú üvegcsere műveletet biztosít.

 

Sika® Click Packaging - A Sika rendszerével a munka még könnyebbé válik!

Az innováció nem jár mindig új termék bemutatásával, jelen esetben ez egy új termékcsomagolási megoldást jelent. A járműjavító ipari előírásoknak megfelelő új előkészítő anyagunk a Sika® Aktivator PRO fejlesztése során a Sika megvizsgálta egy felhasználóbarátabb csomagolás lehetőségét.

A jelenlegi csomagolás két zárókupakból és a flakonból áll. Használat előtt mindkét kupakot el kell távolítani, majd használat után újra vissza kell zárni a flakont. Felhasználóink úgy találják, hogy a jelenlegi Sika® Aktivator PRO flakont körülményes megfelelően használni, így néhányan csak az egyik kupakot használják. Mások a napi első munka kezdetén kinyitják a flakont és csak este zárják be, illetve vannak olyan autóüvegesek akik lyukakat szúrnak a kupakba.

Ezek elkerülése végett a Terxo svájci csomagolástechnikai specialista céggel kifejlesztettük a Sika® Click Packaging kupakot, amely lehetővé teszi az egy kézzel történő nyitást és zárást. Ez szintén két kupakból áll, de az anyag kiömlésének megakadályozásához csak a biztonsági kupak rácsavarása szükséges. A csapózár önmagában elegendő a flakonban levő anyag frissen tartásához. A csapózár egy kézzel nyitható és zárható, amely megfelelő záródáskor kattanó hangot ad.

A Sika továbbá azt is felismerte, hogy a Sika® Aktivator PRO alkalmazásakor a jelenlegi flakon kiömlőnyílása túl nagy a papírtörlő hatékony benedvesítéséhez. Ezért a Sika kifejlesztett egy szűkítőt a Sika® Click Packaging kupakba a kifolyás korlátozása érdekében, ami akár 20 %-kal csökkenti az anyagfogyást.

A Sika® Aktivator PRO az első Sika® Click Packaging kupakkal ellátott termék.

Sika Click Packaging

 

Megosztom

Kövess a Facebookon is!

Ajánlott oldalak

Sika hajóipari weboldal

Sika hajóipari weboldal

 

 

Az év autóüvegezoje
Az év autóüvegzője
verseny

Sika Termékkereső App

Sika Product Finder